AfiOM este poate cel mai ambițios proiect social pentru tineri

Peste un sfert (28,05%) dintre mamele sub 18 ani din Uniunea Europeană trăiesc în România (EUROSTAT). Țara noastră înregistrează anual cca 2.500 de avorturi în rândul adolescentelor, iar din 1.000 de nașteri, 35 sunt mame adolescente.

Căminul pentru mămici la vârste fragede

va găzdui acele fete crescute fie de bunici, fie de părinți cu 2 locuri de muncă sau de un singur părinte, care rămân însărcinate și trebuie să părăsească domiciliul și școala. Împreună salvăm vieți prin evitarea avortului, educăm, împăcăm familii și reintegrăm mămicile în societate prin găsirea unui loc de muncă. La etajul 2 din AfiOM (540 mp), vom avea 12 apartamente complet dotate pentru a găzdui mama și copilul și spații comune precum zonă de zi, sală de mese, bucătărie sau spălătorie.

Pentru a reduce numărul de cazuri viitoare, soluția este sa ne apropiem de tineri.

În cadrul Centrului pentru tineri

de la etajul 1 (460mp), aceștia vor avea libertatea să-și modeleze mediul, să participe la activități de dezvoltare personală, vor primi sprijin în provocările vieții și vor avea cadrul propice să învețe să ajute.

Mai mult, vor avea la dispoziție o

Sală a sporturilor

cu acces gratuit activități sportive sau evenimente de grup

handbal
baschet
volei
futsal
și alte sporturi

Pentru a începe cât mai devreme educația viitorilor tineri, la parterul AfiOM, va funcționa o Grădiniță modernă cu 25% locuri sociale și cu acces la sala de sport a multiplexului.

AfiOM este un proiect bazat pe sprijinul întregii comunități a orașului și pe încrederea acordată de către Primăria Municipiului Timișoara.

AfiOM este locul unde ajutăm, educăm și modelăm OAMENI